emg home
RSS

Milosavljević: Zakon o zaštiti potrošača na jesen

28. jul 2010. | 12:10

Izvor: Blic

Ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević procenio da će se predlog zakona o zaštiti potrošača na jesen naći u skupštinskoj proceduri. "Zakon je u završnoj fazi. Čekamo mišljenja drugih ministarstava i institucija", rekao je Milosavljević za Blic.

On je odbacio optužbe nekih potrošačkih organizacija da iza odlaganja donošenja zakona o zaštiti potrošača stoji težnja Ministarstva da zaštiti prava trgovaca.

“Medijski rat pojedinih organizacija potrošača protiv Ministarstva više je njihova borba za domaće i evropske fondove, nego borba za brigu o potrošačima. Organizacije za zaštitu potrošača bile su uključene u pisanje zakona od početka do kraja, i to preko svog člana, potpredsednika Nacionalne organizacije potrošača Srbije Zorana Nikolića. Organizovane su i javne rasprave i uvažene su primedbe organizacija za zaštitu potrošača", rekao je Milosavljević.

On je ocenio da se život s prosečnom platom u Srbiji, koja je u junu bila 34.161 dinara, u prosečnoj porodici koja živi u većim i skupljim gradovima više se može nazvati preživljavanjem, posebno u Beogradu i Novom Sadu. "Problem je što je prosečna srpska porodica primanja opteretila kreditima za belu tehniku, nameštaj ili automobil, tako da je utisak da živimo isto ili gore", rekao je Milosavljević.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi