emg home
RSS

Građevinci do pomoći preko sajta

30. jul 2010. | 12:44

Izvor: Emg.rs

Domaće građevinske firme, u skladu s novim Zakonom o podsticanju građevinske industrije u uslovima krize, mogu da se registruju i konkurišu jedino prijavom na sajt www.pomocgradjevini.rs, saopštila Privredna komora Srbije.

Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje usvojilo je pravilnik o obaveznom registru građevinskih investitora u Srbiji, a Privredna komora Srbije uputila je poziv na sve adrese srpskih građevinskih kompanija, da se registruju na tom portalu kako bi mogli da učestvuju na tenderima koji će prema Zakonu uskoro biti raspisani.

Početkom meseca na sastanku s predstavnicima građevinske industrije ministar Oliver Dulić je najavio da će gradnja stanova na beogradskoj lokaciji 4. jul početi u avgustu, a da se slični projekti pripremaju i u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu i Užicu.

U dogovoru s vojnim vlastima planiraju se i nove lokacije na obodu glavnog grada, gde će se graditi kuće u nizu, s dvorištima i drugim sadržajima za one koji žele da žive van centra prestonice. Druga lokacija biće aktivirana sledeće godine, na Novom Beogradu, na prostoru IMT-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>