emg home
RSS

Uhapšena sedmočlana grupa zbog malverzacija

18. avgust 2010. | 15:03

Izvor: Emg.rs

Policija je uhapsila sedmočlanu grupu osumnjičenu za nezakonitu kupoprodaju poljoprivrednog zemljišta u društvenoj svojini, datog na korišćenje zemljoradničkim zadrugama Ratari, Azanja i Selevac, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.U nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u privatizaciji, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu uhapsila Vladana R. (35) vlasnika preduzeća "Ekolend" iz Lunjevca i v. d. direktora zadrugara "Ratari" iz Ratara.

Uhapšeni su Radisav S. (51) advokat iz Smedereva, Radosav J. (52) iz iz Azanje, Milorada N. (64) iz Selevca, Tomislava S. (53) iz Mladenovca, Miloša M. (52) pravnika Službe za katastar nepokretnosti iz Smederevske Palanke i direktora preduzeća DOO "Voćar promet Dinčić" iz Udovica Dejana D. (40).

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i direktor JP "Elektroprivreda Srbije" pogon Smederevska Palanka, Novica M. i bivši direktor tog pogona Goran S.

Krivična prijava se odnosi i na pet članova skupštine zadrugara "Ratari" iz Ratara, Gorana M. Nenada P. Željka L. Slobodana R. i Vladimira B. kao i bivšeg zamenika direktora zadrugara "Ratari" Milana A.

Oni se sumnjiče da su izvršili nezakonitu kupoprodaju poljoprivrednog zemljišta u društvenoj svojini datog na korišćenje zemljoradničkim zadrugama Ratari, Azanja i Selevac suprotno Zakonu o zadrugama po kome se poljoprivredno zemljište u društvenoj svojini ne sme otuđiti bez saglasnosti Agencije za privatizaciju.

Falsifikovali su zapisnike sa sednica skupštine zadrugara, na osnovu kojih su u Agenciji za privredne registre izvršili upis svojih prijatelja kao novih članova zadruge, i na taj način omogućili izglasavanje odluka o prodaji preko 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u čijem sastavu se nalaze voćnjaci, njive, plantaže kao i Vlaško-Dolsko jezero u ataru sela Vlaški Do sa branom, trafo-stanicom i crpilištem, navodi se u saopštenju policije.

Tim malverzacijama je bez osnova sproveden postupak uknjiženja, odnosno promene vlasništva tog zemljišta u Službi za katastar nepokretnosti u Smederevskoj Palanci, na ime privrednog preduzeća "Ekolend", čime je oštećen budžet Srbije u iznosu od preko milion evra. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

19. avgust 2010. 13:06:07

| Joca

0

Sve lopov do lopova bemte Srbijo gde ode

19. avgust 2010. 09:09:15

| Aleksandar R.

0

Ne razumem. Pred medjunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu nalaze se dokazi o malverzacijama ''biznismena''vlasnika Projekt biroa ''Zaljevski'' iz Kragujevca zbog kojeg je drzava ponovo pred tim sudom ali njega niko ne hapsi iako su malverzacije ocigledne. Ali i drzava je s njim trgovala pa sad cuti kao zalivena. Ovo selektivno hapsenje ne znaci ama bas nista sve dok zakon ne bude vazio za SVE podjednako i kada vise ne bude nedodirljivih.

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi