emg home
RSS

Arhiva vesti

Inicijativa Ustavnom sudu početkom septembra

25. avgust 2010. | 14:59

Izvor: Beta

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odlučio je na današnjoj sednici da početkom septembra dostavi Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti izmena Zakona o Agenciji kojima je funkcionerima omogućeno da obavljaju više funkcija.U saopštenju sa sednice navodi se da je Odbor razmatrao osnove za podnošenje inicijative za ocenu ustavnosti zimena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koje je Skupštine Srbije usvojila 28. jula.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je nakon sednice da se radi na inicijativi i da će predlog za Ustavni sud biti pripremljen uz stručnu pravnu argumentaciju.

Izmene zakona omogućile su zatečenim vršiocima javnih funkcija koji se nalaze i na drugim pozicijama da nastave da ih istovremeno obavljaju.

Stav Agencije je da je to loše i protivustavno.

Skupština Srbije usvojila je 28. jula izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije uz amandman po kome će svi odbornici, vojvođanski i republički poslanici moći da obavljaju bilo koju drugu funkciju do kraja mandata.

Na današnjoj sednici je, osim tekućih pitanja o radu Agencije, bilo reči i o predlogu budžeta za 2011. godinu, ali će konačni plan biti donet tek pošto Ministarstvo finansija usaglasi Memorandum o budžetu, navodi se u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>