emg home
RSS

Arhiva vesti

Đelić: Rezolucija o Kosovu treba da podstakne razgovore

26. avgust 2010. | 09:04

Izvor: "Večernje novosti"

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić ocenio da je Rezolucija o Kosovu, koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, formulisana tako da bude podsticaj za razgovore kojima bi bilo nađeno rešenje za kosovsko pitanje.

"Svesni smo toga da i posle debate u UN, nezavisno od rezultata glasanja, nijedan bitan činilac u svetu neće preko noći promeniti stav o Kosovu. Ali, rezolucija treba da bude podsticaj, a tako je i formulisana, da počnu razgovori i da konačno bude nađeno rešenje", kazao je Đelić za Večernje novosti.

Đelić je dodao da Beograd razmatra sve moguće ishode u Generalnoj skupstini UN i njihove posledice, ali i da ide na to da rezolucija dobije većinsku podršku. "U EU ne postoji konsenzus o Kosovu, pa nas samim tim ni Brisel ne može staviti pred alternativu Kosovo ili EU", rekao je Đelić i ukazao da je svima jasno da je potrebno rešiti kosovsko pitanje kako bi ceo region nesmetano ušao u Evropu.

Đelić je rekao da je Srbija voljna da radi sa svim partnerima, naročito sa EU, kako bi rezolucija dobila što veću podršku.

Đelić je naveo da smatra da će se neophodnost kompromisa Beograda i Prištine sve više nametati kao rešenje, i u Briselu i u Vašingtonu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>

Povezani naslovi