emg home
RSS

Smanjen broj stradalih u saobraćaju za 34 odsto

04. septembar 2010. | 15:00 15:03

Izvor: Beta

Broj osoba poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji samnjen je u prvih osam meseci ove godine u odnosu na prošlu za 34 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda u istom periodu za 32 odsto, kazao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ministar je na proslavi Dana saobraćajne policije, koji se obeležava prvi put, kazao da je 2010. godina prelomna godina bezbednosti saobraćaja u Srbiji, jer svi apsolutni pokazatelji pokazuju smanjenje stradanja u saobraćaju.

"Moderna saobraćajna policija je u svakodnevnoj obavezi da obaveštava građane o bezbednosti na putevima, ali i da efikasno radi na suzbijanju i otkrivanju kriminaliteta i čuvanju javnog reda I mira, kao i da obavlja druge policijske poslove", naveo je Dačić.

On je podsetio na stradanja pripadnika saobraćajne policije tokom obavljanja svoje dužnosti i uručio plakate članovima porodica stradalih od 2000. do 2010. godine.

Dačih je povodom obeležavanja Dana saobraćajne policije unapredio dva policijska službenika i povećao kojeficijent plata za 85 saobraćajnih policajaca.

Prema rečima ministra, saobraćajna policija će nastaviti da sprovodi akcije o bezbednosti dece u saobraćaju, kao i saradnju sa evropskim saobraćajnim policijima o različitim pitanjima.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić kazao je tom prilikom da je bezbednost i udobanost na putevima opredeljenje te policije i da je njena tendencija da se osavremenjuje.

Simić je kazao i da je ta uprava postala posmatrač u evropskoj asocijaciji saobraćajne policije čije je sedište u Londonu i naveo da u Upravi saobraćajne policije radi 5.000 ljudi.

Proslavi je prisustvovao direktor policije MIlorad Veljović i drugi visoki predstavnici MUP-a i diplomatskog kora.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Saobraćaj

Ličnosti: Ivica Dačić, Milorad Veljović, Dragiša Simić

Događaji: Dan saobaćajne policije


Unesite tekst komentara: