emg home
RSS

Dačić: Policija proverava sva prebivališta građana

04. septembar 2010. | 20:23

Izvor: Beta

Grad: Leskovac

Ministar policije Ivica Dačić izjavio danas u Leskovcu da pripadnici tog ministarstva proveravaju sve promene prebivališta građana u Srbiji i najavio krivično gonjenje onih koji su omogućili ili pomogli fiktivne prijave boravka.

"Proveravaju se sve promene prebivališta od Preševa do Subotice. Ako se utvrdi da je prebivalište fiktivno, ono će biti poništeno, kao I sva lična dokumenta izdata na tu adresu", kazao je ministar, zamoljen da prokomentariše slučaj izdavanja pasoša Albancima u Merošini.

Dačić je ocenio da postoji jedan broj Srba i Albanaca sa Kosova koji dobijaju lična dokumenta na osnovu fiktivne promene adrese prebivališta u Srbiji.

"Oni koji su to omogućili i tako počinili krivična dela biće sankcionisani bez obzira da li je reč o pripadnicima nešeg ministarstva ili građanima. Onda je to, verovatno reč o organizovanom poslu, i za to neko mora da odgovara", kazao je Dačić.

Nekoliko desetina ljudi protestovalo je danas u Merošini zbog toga što je oko 50 Albanaca sa Kosova nedavno dobilo dokumenta o stalnom prebivalištu u toj opštini, nakon čega su upisani i u birački spisak.

Organizatori protesta, Udruženje boraca ratova od 1990. do 1999. I Pokret socijalista Toplice, podneli su zbog toga krivične prijave protiv pojedinih policajaca u Merošini, tvrdeći da Albanci samo fiktivno žive u toj opštini i da su upisani samo kako bi dobili pasoše Srbije, sa kojima može da se putuje bez viza u EU.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Vize, Fiktivna prebivališta

Lokacija: Merošina

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

    9. sep 2010.

    Tanjug

Povezani naslovi