emg home
RSS

Cvetković: Vlada neće dozvoliti haos na tržištu

05. septembar 2010. | 11:44 11:50

Izvor: Beta

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada neće dopustiti malverzacije na tržištu mleka i da će ako bude potrebno aktivirati zalihe iz Robnih rezervi ili odobriti interventni uvoz.
Cvetković je u intervjuu za Press rekao da će biti razmotrena mogućnost povećanja subvencija za podizanje obima I kvaliteta proizvodnje.

Premijer je naveo da su nadležna ministarstva i inspekcijske službe dobile nalog da spreče pokušaje stvaranja haosa na tržištu i da će biti utvrđeno stanje zaliha u mlinsko-pekarskoj industriji, kao i kod proizvođača mleka, mlečnih proizvoda i jestivog ulja.

"Vlada će iskoristiti sve mehanizme da interveniše i obezbedi redovno i kvalitetno snabdevanje. To podrazumeva sve zakonske mere protiv malverzacija, kao i, ukoliko bude bilo potrebno, aktiviranje
zaliha iz Robnih rezervi ili interventni uvoz", rekao je Cvetković.

On je kazao da je Vlada odlučila da proda većinski paket akcija Telekoma strateškom partneru koji će omogućiti ubrzani razvoj ovog preduzeća i sektora telekomunikacija u celini, ali da nije cilj prodaja Telekoma "po svaku cenu".

Povodom najava da bi mogao biti povećan PDV, Cvetković je rekao da se o tome u Vladi ne razmišlja.

Premijer je rekao da u Vladi niko nije protiv povećanja plata, ali da ekspertize pokazuju da sadašnji nivo proizvodnje to ne može da izdrži.

"Kad povećamo proizvodnju i plate će da porastu. Od Nove godine očekujemo povećanje zaposlenosti i to je jako važna poruka, jer će tada i plate porasti", rekao je Cvetković.

Na pitanje da li će smeniti nekog ministra, Cvetković kazao da je Vlada koaliciona i da eventualne smene moraju da budu posledica ocena rezultata rada i dogovora u koaliciji. "Ako bi neko napravio neku ozbiljnu grešku, naravno da bi bio smenjen", rekao je Cvetković.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: PDV, nestasica mleka, Povećanje Plata

Ličnosti: Mirko Cvetković


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

    9. sep 2010.

    Tanjug

Povezani naslovi