emg home
RSS

Đelić sutra u Ženevi na skupu o intelektualnoj svojini

20. septembar 2010. | 15:26

Izvor: Emg.rs

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić učestvovaće sutra i u sredu, 22. septembra na skupštini Svetske organizacije za zaštitu intelektualne svojine u Ženevi.Đelić će se tokom dvodnevnog boravka u Švajcarskoj sastati sa generalnim direktorom te organizacije Frensisom Gerijem, čija je poseta Beogradu planirana za kraj oktobra ove godine.

Tema sastanka je napredak koji je Srbija učinila u proteklih godinu u u regulativi zaštite intelektualne svojine i učlanjenju u Evropsku patentnu organizaciju.

Đelić će na marginama skupa imati i niz bilateralnih susreta sa ministrima evropskih zemalja nadležnim za intelektualnu svojinu.

Najavljeno je da će se Đelić u Ženevi sastati i sa generalnim direktorom Evropskog centra za nuklearna istraživanja (CERN) Rolf-Diterom Hojerom sa kojim će razgovarati o učlanjenju Srbije u tu naučnu instituciju.

Đelić će obići i Tehnički univerzitet u Lozani (EPFL) i sastati se sa predstavnicima srpske naučne dijaspore u Švajcarskoj, navodi se u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nauka

Ličnosti: Božidar Đelić


Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi