emg home
RSS

Hilari Klinton u oktobru u Beogradu

26. septembar 2010. | 10:23

Izvor: Beta

Grad: Njujork

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton u oktobru će posetiti Beograd, izjavio predsednik Srbije Boris Tadić.

Tadić je za Glas Amerike rekao da je zadovoljan svojim boravkom u Njujorku i najavio da će uskoro ponovo posetiti SAD. "Verujem da ćemo i predsednik SAD i potpredsednik SAD, ali evo i Hilari Klinton, koja dolazi tokom oktobra, s kojom sam o toj poseti razgovarao, imati prilike da podignemo nivo američko-srpskih odnosa na najviši moguć nivo", izjavio je Tadić.

Govoreći o razgovorima Beograd-Priština, Tadić je rekao da bi taj dijalog trebalo da otvori perspektive i za Srbe i za Albance na Kosovu. "Nemamo nameru da se kao zemlja vratimo u političko stanje iz devedesetih, niti iko može imati iluziju da bi albanski narod na Kosovu mogao prihvatiti nivo ili strukturu uređenja koje smo imali tih godina, niti je iko u Srbiji nerealističan da ima takav plan, ali rešenje svakako nije da kosovski Albanci dobiju sve, a Srbija izgubi sve", rekao je Tadić.

"Ono što je velika vrlina posle mišljenja Međunarodnog suda pravde jeste da smo ostali na evropskom putu, da imamo najbolji nivo odnosa sa EU ikad, da imamo visok nivo poverenja i da smo otvorili šansu dijalogu", dodao je Tadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić, Hilari Klinton


Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>
 • Dogovoreni uslovi izručenja između Crne Gore i Srbije

  27. sep 2010.

  Podgorica, Beta

 • Dinar sutra slabiji za 12 para prema evru

  27. sep 2010.

  Emg.rs

 • Optužen zbog pretnje smrću učesnicima Parade ponosa

  27. sep 2010.

  Beta

Povezani naslovi