emg home

RSS

Salford prodaje mlekare u naredne dve godine

15. decembar 2010. | 14:20

Izvor: Emg.rs

Investicioni fond Salford prodaće u naredne dve godine mlekare u Srbiji, rekao je Eugen Džafe, predsednik Upravnog odbora te kompanije. On je novinarima na konferenciji za štampu rekao da je odluka o prodaji doneta još pre dve godine, ali da se to nije desilo zbog krize.

Slobodan Petrović, generalni direktor Imleka, je rekao da Salford, u čijem je sastavu pomenuta mlekara, ne zloupotrebljava dominantan položaj. „Komisija za zaštitu konkurencije je donela rešenje o zloupotrebi dominantnog položaja pre dve godine, a na osnovu ugovora iz 2007. i 2006. Zamerka je bila što u ugovorima nismo napisali da farmeri ne moraju u našim laboratorijama da kontrolišu kvalitet mleka i mi smo to ispravili“, objasnio je on.

Petrović je naglasio da je najavljen uvoz junica dobar potez, ali da Imlek ne učestvuje u tom postupku, već da je predvideo, budžetom za sledeću godinu, da i sam uveze krave.

Prema njegovom mišljenju, situacija na tržištu mleka će se stabilizovati u prvom kvartalu naredne godine. „Farmeri moraju da dobijaju subvencije i za zemlju i za mleko, i to veće od četiri dinara, koliko one iznose u poslednja tri meseca ove godine“, dodao je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prehrambena industrija, Subvencije, konkurencija, Mleko

Ličnosti: Slobodan Petrović, Eugen Džafe

Kompanije: Imlek, Salford


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Prodaja Imleka verovatno u prvoj polovini 2012.

    30. avgust 2011. 12:08 |

  • Riker: Dijalog Kosovo-Srbija ključ političke stabilnosti

    19. oktobar 2011. 12:10 |

  • Kazna za Veropulos 26.500 evra

    14. oktobar 2011. 14:10 |