emg home

RSS

Šutanovac: O budućnosti Vlade ovih dana (VIDEO)

09. februar 2011. | 09:37 16:14

Izvor: Emg.rs, "Večernje novosti", B92

Lideri koalicije će ovih dana ozbiljno i analitično razgovarati o budućnosti Vlade, rekonstrukciji i promeni ministara, rekao je danas ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On je rekao da nije saglasan sa ocenom da premijer Mirko Cvetković nije dobar kapiten. „Naprosto, teška su vremena i očekujem da boljom energijom startujemo ovu godinu i ispunimo obećanja koja smo dali, a to je mnogo važnije od toga ko će biti promenjen i ko će da vodi Vladu“, rekao je on.

       

Govoreći o vojnom samitu NATO-a koji će se u Beogradu održati u junu ove godine, Šuitanovac je rekao da je to veliko priznanje Srbiji i njenoj vojsci. „NATO je Beogradu poverio organizaciju jednog od najvećih vojnih skupova na svetu u ovoj godini, na kojoj će učestvovati 28 delegacija iz NATO-a i 22 iz Partnerstva za mir. To je mogućnost da predstavimo svoje kapacitete, kako vojne, tako i kapacitete da napravimo tako veliki skup“, ocenio je Šutanovac.

On je na promociji monografije „Vojska Srbije“ rekao da se na početku druge decenije XXI veka stvorila potreba da se vojska predstavi kroz monografiju. Šutanovac je rekao da je unapređena vojna saradnja s mnogim zemljama u svetu i da je srpska vojska danas prepoznata kao vojska stabilnosti i vojni partner. On je podsetio da je Srbija povećala učešće svojih vojnika u vojnim mirovnim misijama, čime pokazuje svoju zainteresovanost ne samo za bezbednost zemlje, već i za globalni mir.

Šutanovac je zadovoljan reformama u vojnom sektoru i izneo je podatak da se od raspisivanja konkursa za dobrovoljce za 20 dana prijavilo dvostruko više kandidata nego što je potrebno.

       

Monografiju „Vojska Srbije“ napisali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Vesić i istoričar Dušan Babac, a sadrži istoriju srpske vojske i poglavlje koje se bavi vojskom Srbije danas.

 

Dinkić: Vlada pod hitno u suštinske i kadrovske promene

Vicepremijer Mlađan Dinkić ocenio da Vlada mora hitno da prođe kroz kadrovske i suštinske promene i da je neophodan veliki preokret kako stranke na vlasti na narednim izborima ne bi doživele ubedljiv poraz.

"Samo ako dođe do velikih promena i preokreta možemo da očekujemo boljitak za građane i pobedu na narednim parlamentarnim izborima. Ako ništa ne promenimo, stranke vlasti će doživeti ubedljiv poraz. A vremena za čekanje više nema", rekao je Dinkić za Večernje novosti.

Promene moraju biti suštinske, ozbiljne, a ne kozmetičke i marketinške, rekao je Dinkić, dodajući da u poslednjoj godini mandata mora biti ojačano vođenje Vlade kako bi bio vraćen njen autoritet i pred građane se izašlo s rezultatima.

Na pitanje da li kritikama na račun vlade sugeriše na moguću smenu premijera, Dinkić je odgovorio da je to pitanje za partnere i da očekuje razgovore u narednim danima. "Verujem da ćemo doneti pravu odluku", kazao je Dinkić, lider G17 plus.

Priče o izlasku G17 iz Vlade Dinkić je nazvao starim političkim podmetanjima i besmislicama. "Da sam hteo da rušim Vladu u kojoj sedim, sigurno ne bih predložio veoma kvalitetnog kandidata za Ministarstvo zdravlja. Jasno je da ne razmišljam o rušenju koalicije", kaže on.

 

Senić: Vlada izgubila autoritet

Funkcioner G17 plus Vlajko Senić izjavio je danas da je Vlada izgubila autoritet. Senić smatra da u Vladi nema unutrašnje komunikacije i da se energija umesto na rešavanje problema troši na sukobe.

"Ocenu da je Vlada izgubila autoritet doneli smo na poslednjem predsedništvu stranke pre dva dana. Činjenica je da nisu sve stvari dobre, a za nas je najgore da sedimo u Vladi i da nemamo međusobnu komunikaciju, da se sukobljavamo i da trošimo vreme na to, umesto da rešavama probleme", kazao je Senić za B92.

On je istakao da rad Vlade mora biti analaiziran nezavisno od toga ko je iz koje stranke i da se mora suočiti i s dobrim i s lošim stvarima u njenom radu. "Svako snosi deo odgovornosti za tu situaciju i zato mi zovemo da se otvore karte, da se vidi ko radi dobro, a ko ne. Govorim o poštenom razgovoru nekoliko ljudi koji vode ovu zemlju. Mi smo pokazali da nemamo problem s kadrovskim promenama", istakao je Senić.

On je ocenio da je prošlo vreme za rekonstrukciju Vlade i da bi veliki preokret bio da svako počne da radi svoj posao i da se važne odluke ne donose na više mesta.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Stranke, Rekonstrukcija Vlade

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Dragan Šutanovac, Vlajko Senić, Zoran Vesić, Dušan Babac

Institucije: G17 plus, Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

09. februar 2011. 14:52:06

| ivan

0

"Kasno Marko na Kosovo stiže"!

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi