emg home

RSS

Novac od prodaje Hipodroma uložiti u novi

08. april 2011. | 13:55

Izvor: Emg.rs

Boris Ivković, generalni direktor JP Hipodrom, rekao je za Emg.rs da bi trebalo biti oprezan u vezi s prodajom Hipodroma jer se nalazi na izuzetno vrednoj lokaciji, pa bi neko mogao da ga kupi samo zbog zemljišta.

„U tom slučaju trebalo bi sklopiti ugovor da se deo novca od prodaje odmah uloži u novi hipodrom, a preseljenje konja se mora uraditi za jedan dan. Po tom modelu je prodat hipodrom u Budimpešti, koji je takođe bio na atraktivnoj lokaciji“, kazao je Ivković.

On je takođe rekao da Hipodrom ne bi trebalo iseliti daleko od grada jer bi interesovanje posetilaca moglo drastično da se smanji. „To se desilo s hipodromom u Atini, koji je preseljen 50 kilometara od grada i sport je zamro“, naglasio je on.

On je rekao da je Hipodrom dobio lokacijsku dozvolu za gradnju tribine kapaciteta 2.500 mesta. U taj projekat bi, prema njegovim rečima, trebalo uložiti nekoliko stotina hiljada evra. „Primarno je da sredimo svu dokumentaciju i napišemo master-plan. Najrealnije je da za investicije tražimo strateškog partnera“, kazao je on.

Hipodrom, prema njegovim rečima, prvi put posle dugo perioda ulazi u sezonu bez ikakvih dugovanja za nagrade na trkama.

Tradicionalnom trkom Careva ćuprija u nedelju na Hipodromu počinje 91. sezona galopskih i kasačkih trka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Nekretnine, Sport

Ličnosti: Boris Ivković

Kompanije: Hipodrom


Unesite tekst komentara:

<<

23. april - 29. april 2012.

>>

Povezani naslovi