emg home
RSS

Pastor: Ne želimo da rušimo Vladu, SNS nam nije rezerva

12. septembar 2011. | 13:39

Izvor: Beta

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor odbacio optužbe Lige socijaldemokrata Vojvodine da njegova stranka uskraćivanjem kvoruma za glasanje na sednici Skupštine želi da ruši Vladu i da u Srpskoj naprednoj stranci vidi rezervnog koalicionog partnera.

"To su blago rečno gluposti. Nije nam u interesu rušenje Vlade jer da nam je to u interesu ne bismo dali kvorum za početak rada nove vanredne sednice", rekao je Pastor novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da SVM radi na tome da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, što je, kako je rekao, u interesu građana Vojvodine i Srbije i dodao da kandidatura ne zavisi od Zakona o železnici. "Vlada ne pada na Zakonu o železnici", rekao je Pastor.

On je dodao da će LSV teško objasniti građanima, zahvaljujući kojima sede u Skupštini, zašto su prodali interest građana Vojvodine.

Poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas SVM da, uskraćivanjem kvoruma za glasanje o Predlogu zakona o železnici, želi da sruši Vladu. SVM nije dao kvorum za početak glasanja jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani kojima traže da veći deo železničke infrastrukture na teritoriji Vojvodine bude u svojini Pokrajine i da se osnuje privredno društvo koje bi upravljalo tom infrastrukturom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

26. septembar - 02. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi