emg home

RSS

Nemačka Norma grupa otvorila fabriku u Subotici

07. oktobar 2011. | 14:35

Izvor: Beta

Nemačka kompanija Norma grupa otvorila je danas u Subotici fabriku automobilskih delova, u koju je uloženo 11,2 miliona evra.

U fabrici je trenutno zaposleno 45 radnika, a prema planu kompanije u naredne dve godine ukupno će posao dobiti 327 radnika.

Kako je saopšteno prilikom otvaranja, to je 17. fabrika Norma grupe i prva u Srbiji, u kojoj će se proizvoditi spone, spojnice i cevi za protok fluida za vozila.

Najavljeno je da će celokupna proizvodnja iz subotičke fabrike biti namenjena izvozu, a kada bude radila punim kapacitetom vrednost izvoza iznosiće oko 40 miliona evra.

Nemačka kompanija je kroz podsticaje za investicije Ministarstva ekonomije Srbije dobila 1,5 miliona evra.

Farbiku su otvorili ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, nemački ambasador Volfram Mas i članovi menadžmenta Norma grupe.

Norma grupa jedan je od vodećih svetskih proizvođača i distributera auto delova za Folksvagen, Audi, Pežo i Sitroen.

Ugovor o izgradnji fabrike Norma grupe u Subotici potpisan je u septembru 2010. godine, a Gradska uprava je nemačkoj kompaniji ustupila građevinsko zemljište bez naknade.

Norma grupa trenutno ima u Istočnoj Evropi poseduje pogone u Poljskoj i Češkoj, sa ukupno 3.400 radnika. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Auto industrija

Kompanije: Norma grupa


Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi