emg home

RSS

Zaposleni na TV Avala prekinuli program

22. decembar 2011. | 12:46 15:33

Izvor: Beta

Zaposleni na beogradskoj televiziji Avala prekinuli danas emitovanje redovnog programa u znak protesta zbog neisplaćenih zarada, rekao Nikola Vukomanović, predstavnik zaposlenih. Avala sada emituje samo filmove, serije i reklame.

On je rekao da su zaposleni do danas dobili prvi deo zarade za jul, a honorarni saradnici naknade za jun. Prema rečima Vukomanovića, zaposleni su od jutros okupljeni u holu televizije i očekuju razgovore sa upravom.

"Zaposleni su nekoliko puta pokušali da stupe u kontakt sa upravom i dogovore način na koji bi se prevazišla situacija. Zaista smo bili pragmatični i pokušavali na sve načine da ne ugrozimo funkcionisanje i emitovanja programa, a da u isto vreme obezbedimo da naše porodice imaju neka primanja uoči Nove godine. Dosad nismo u tome uspeli", rekao je Vukomanović.

Prema njegovim rečima, danas je trebalo da zaposleni dobiju obaveštenje od uprave kada će im zarade biti isplaćene, ali to se još nije dogodilo. "Nadamo se da će nam se neko od nadležnih obratiti jer je i nama interes da se vratimo svojim obavezama i da prevaziđemo ovu situaciju. Za sada nema naznaka da će se to desiti, ali mi to očekujemo", rekao je Vukomanović.

Televizija Avala jedna je od pet komercijalnih TV-stanica koje u Srbiji imaju dozvolu za emitovanje na celoj teritoriji zemlje.

   

Menadžment: Vlasnici da odluče o daljem funkcionisanjuMenadžment televizije Avala, čiji su zaposleni danas stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada, saopštio je da je ovo trenutak u kojem vlasnici treba da odluče o daljem funkcionisanju te medijske kuće.

"Menadžment televizije izražava uverenje da će odluka koju vlasnici budu doneli biti takva da će doneti bolje dane za TV Avala koja je svojim programom, uprkos izraženom nedostatku para, stekla značajan kredibilitet u poslovnoj i najširoj javnosti Srbije", navodi se u saopštenju.

Menadžment je dodao da je "ironija" da se cela situacija dešava u godini u kojoj je televizija ostvarila najbolje poslovne rezultate od osnivanja i "ojačala reputaciju kod gledalaca".

"Veoma dobri poslovni rezultati, koji su posledica zalaganja ne samo menadžementa, već i svih zaposlenih, nisu međutim, dovoljni da se nadoknade gubici nastali u prethodnim godinama. Zato je ovo bio momenat u kome su poslovnu odluku o daljem funkcionisanju televizije morali da donesu vlasnici", navodi se.

Menadžment televizije je naveo da su i vlasnici i Upravni odbor upoznati sa situacijom u svim detaljima, pa se očekuje da će nastala situacija veoma brzo biti rešena.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Protesti

Ličnosti: Nikola Vukomanović

Kompanije: TV Avala


Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi