emg home

RSS

Nikolić: Pozvaćemo na listu PUPS i SDPS

13. januar 2012. | 09:40

Izvor: "Večernje novosti"

Srpska napredna stranka pozvaće Partiju ujedinjenih penzionera Srbije i Socijaldemokratsku partiju Srbije da se pridruže njenoj listi za predstojeće izbore.

Lista će se verovatno zvati Narodni pokret za promene, izjavio je predsednik SNS-a Tomislav Nikolić i ponovio da neće u koaliciju s Demokratskom strankom navodeći da bi koalicija s DS-om bila amnestija za desetogodišnju propast Srbije. "Kako da idem u vladu s njima kada su raskrčmili privredu, kad su šampioni u korupciji, kad su nas lagali o kandidaturi za EU?", rekao je Nikolić.

"Da je neko zaspao 5. oktobra i da se danas probudio, da li bi znao da se nešto dogodilo? Nigde napretka nema. Nema nove zgrade, ni fasade. Ima samo jedan most koji dolazi niotkud i vodi nikud, a koštao je toliko da je 100.000 seljaka moglo da dobije po 5.000 evra na zajam i da to sve posle vrate, kada se vrati život na selo gde je sada pustoš", rekao je on za Večernje novosti.

Upitan da li različiti stavovi o EU mogu biti prepreka za formiranje vlade s Demokratskom strankom Srbije, Nikolić je rekao da ne vidi nikakav sukob s to strankom. "Zaista ne vidim nikakav sukob s DSS-om. Drago mi je što poštujemo dogovor o nenapadanju. Razlika u našim pogledima na EU je u finesi. Mi, za razliku od njih, smatramo da još ima prostora za razgovore", rekao je on.

Nikolić je dodao kako smatra da je skoro nemoguće da izborna lista koju će predvoditi SNS ne pobedi na izborima i da bi se, ako ne bude na vlasti, iskreno našao u dilemi da li da posle 22 godine prestane da
se bavi politikom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

26. mart - 01. april 2012.

>>