emg home

RSS

Petrović: Status kandidata licenca za bezbedne investicije

01. mart 2012. | 09:25

Izvor: Tanjug

Status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji je licenca da je u Srbiju bezbedno investirati, a od 2014. Srbiji će iz pretpristupnih fondova samo za oblast agrara biti dostupno 40 miliona evra godišnje, izjavio ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović.

''Cela država i društvo položili su ogroman i veliki ispit pokazujući sebe kao solidnog i dobrog partnera'', naglasio je Petrović i dodao da je ohrabrujuće što je Srbija prošle godine imala više stranih investicija nego Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Mađarska zajedno.

Petrović je sinoć novinarima rekao da Srbija ima potencijale za razvijanje u više grana, ne samo u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Prema njegovim rečima, Srbija će pun kapacitet korišćenja beneficija iz EU, osetiti kada postane članica.
''U ovom trenutku na raspolaganju su nam fondovi IPA koji iznose oko 200 miliona evra na godišnjem nivou'', ukazao je Petrović napominjući da je u toku vrlo temeljna rasprava među ministarstvima o mogućoj raspodeli tog novca. Ministar je objasnio da su zemlje u procesu pridruživanja za poljoprivredu imale na raspolaganju oko 20 procenata tih sredstava odnosno oko 40 miliona evra godišnje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi