emg home

RSS

Đilas: Ne doživljavam sebe kao premijera

11. maj 2012. | 10:37

Izvor: Blic

Zamenik predsednika Demokratske stranke rekao da ga izborni rezultat koji je postigao u glavnom gradu kvalifikuje da radi i druge stvari, ali da sebe trenutno ne doživljava kao premijera.

Đilas je za Blic izjavio kako je ubeđen da će u drugom krugu predsedničkih izbora pobediti zdrav razum, kao i 6. maja, kada su održani parlamentarni i lokalni izbori, i prvi krug predsedničkih. "Građani Beograda su za mene glasali kao gradonačelnika i dali mi 36 odsto glasova. Imam odgovornost prema tim ljudima. Naravno da mene moj rezultat kvalifikuje da radim i neke druge stvari, ali rekao sam da želim da nastavim da radim u Beogradu, onda to treba i da učinim", kazao je on.

On je istakao da ima raznih kombinacija kad je reč o trećem partneru u budućoj vladi i ponovio da će sa SPS-om, s kojim je postignut dogovor o koaliciji, o kadrovskim rešenjima i premijerskom mestu biti reči posle drugog kruga predsedničkih izbora. "O tome ko će da uđe u vladu govori onaj ko dobije mandat da je sastavlja. Mislim da Miodrag Stojković treba da bude ministar za nauku i visoko obrazovanje i da neko od velikih privrednika mlađe generacije, poput Bojana Raduna, ili starijih Svilara, Vukadinovića, Pavličića, treba da bude u njoj", rekao je Đilas.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori

Ličnosti: Dragan Đilas


Unesite tekst komentara:

<<

14. maj - 20. maj 2012.

>>

Povezani naslovi