emg home
RSS

Medvedev pozvao strance da ulažu u Rusiji

18. jun 2010. | 11:17

Izvor: Beta

Grad: Sankt Peterburg

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev danas je, na otvaranju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, pozvao strane investitore da ulažu u rusku privredu."Rusiji je potrebna prava investiciona eksplozija", kazao je Medvedev otvarajući forum, posvećen prevazilaženju krize u svetskoj privredi i razvoju ruske privrede.

Naveo je da je stvaranje povoljnih uslova za investiture, "glavni zadatak" i s tim u vezi ukazao da će od naredne godine biti ukinut porez na rast kapitala pri dugoročnim direktnim investicijama.

Medvedev je ukazao da je "promenio pravila rada organa bezbednosti u odnosu na predstavnike biznisa", objašnjavajući da su sada zakonom ograničene mogućnosti hapšenja biznismena u istragama privrednog kriminala.

Po njegovim rečima, rast ruske privrede za pet meseci ove godine bio je "priličnih" četiri odsto, a vlasti kontrolišu budžetski deficit i postepeno ga smanjuju.

"Do 2011. godine deficit budžeta će orijentaciono iznositi četiri odsto, a do 2012. godine smanjiće se na tri odsto", naveo je Medvedev.

Na marginama Foruma treba da bude potpisano više ugovora, kao i da budu precizirani detalji zajedničkih poslova Srbijagasa i ruskog Gasproma.

Kako je najavio direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, treba da se razgovara o dolasku Gasprombanke na srpsko tržište i osnivanju zajedničke osiguravajuće kompanije Srbijagasa i Sogasa, ćerke firme kompanije Gasprom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije

Lokacija: Rusija

Ličnosti: Dmitrij Medvedev


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>