emg home
RSS

Preusmereno sletanje aviona Bilta i Ban Ki Muna zbog napada

20. jul 2010. | 11:42

Izvor: Beta

Grad: Stokholm

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun i ministri spoljnih poslova Švedske i Danske nisu mogli prošle noći da slete u Kabul, jer je u blizini aerodroma bilo raketnih napada ekstremista.Šef šedske diplomatije Karl Bilt jutros je na svom blogu objavio da je s Ban Ki Munom i svojim saradnicima morao da sleti u američku bazu u Bagramu, iz koje su zatim u četiri ujutro prebačeni u Kabul vojnim helikopterima Blekhok kako bi prisustvovali otvaranju međunarodne konferencije.

U Kabulu se danas održava međunarodna konfrencija za Avganistan, na kojoj učestvuju delegacije iz oko 70 zemalja, kao i brojni predstavnici nevladinih i finansijskih organizacija.

I avion danske ministarke spoljnih poslova Lene Espersen takođe je morao da odustane od sletanja u Kabul zbog raketnih napada u blizini aerodroma, pa je sleteo u susedni Kazahstan, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

"Danski avion preusmerio je sletanje na Almati u Kazahstanu i čeka dozvolu da pokuša novo sletanje u Kabul, kako bi ministarka mogla da prisustvuje poslednjem delu konferencije", navodi se.

Karl Bilt poručio je na svom blogu da je "bilo sasvim predvidivo da će talibani pokušati da ometaju održavanje ove veoma važne konferencije".

"Naše učešće ovde, u samom centru Kabula, u suštini je dokaz naše podrške procesu stabilizacije zemlje i smirivanju sukoba", dodao je bivši švedski premijer.

U raketnom napadu, kako su potvrdili avganistanski zvaničnici, nije bilo žrtava. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Lokacija: Avganistan

Ličnosti: Ban Ki Mun, Karl Bilt


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
PON
20
UTO
21SRE
22ČET
23PET
24SUB
25NED
26
  • Ban Ki Mun: Milenijumski ciljevi se moraju ispuniti

    20. sep 2010.

    Beta

  • Četvoro mrtvih u napadu na jugu Nemačke

    20. sep 2010.

    Berlin, Beta

Povezani naslovi