emg home
RSS

U samobubilačkom napadu u Dagestanu poginulo pet osoba

05. septembar 2010. | 12:05

Izvor: Beta

Grad: Moskva

Pet osoba je poginulo a 39 je povređeno u samoubilačkom napadu koji je izvršen u noći između subote i nedelje na jednu vojnu jedinicu u Dagestanu, u ruskom Kavkazu, preneli su ruski mediji.

Napadač samoubica digao je u vazduh automobil bombu na poligonu vojne jedinice stacionirane blizu mesta Bujnakska, navela je portparol lokalne policije.

"Prema prvim informacijama u napadu je poginulo pet osoba a povređeno ih je 39", rekla je ona.

Portparol ruskog ministarstva odbrane naveo je da su u napadu poginule tri osobe a da je povređeno 36.

Prema navodima ruske agencija RIA Novosti, druga eksplozija ođeknula je ubrzo posle prve na putu kuda je trebalo da prođe policijsko vozilo poslato na mesto prvog napada, ali u njoj nije bilo nastradalih.

U Dagestanu koji se graniči sa Čečenijom traje pobuna ekstremističkih islamista koja destabilizuje ceo ruski Kavkaz. Napadi ekstremista su česti posebno na policiju i političare.

Juče je u bombaškom napadu u Dagestanu povređen regionalni ministar zadužen za nacionalna i verska pitanja Bekmurz Bekmurzajev a njegov vozač je ubijen.

Jedan policajac specijalnih jedinica ubijen je u sredu u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana.

Pored stalnog nasilja u toj republici ruski premijer Vladimir Putin isključio je mogućnost izbijanja novog rata u ruskom Kavkazu. On je u nedavno datom intervjuu rekao da teroristi jesu u stanju da počine terorističke napade, ali da nemaju snagu niti sredstva za vođenje rata.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Terorizam

Lokacija: Dagestan


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi