emg home
RSS

Osam mrtvih, 25 ranjenih u napadu u Bagdadu

05. septembar 2010. | 16:52

Izvor: Beta

Grad: Bagdad

Najmanje osam osoba je poginulo, a 25 je ranjeno danas u samoubilačkom napadu automobilom-bombom u centru Bagdada, novi je bilans žrtava koji su objavili zdravstveni zvaničnici.

Napad je izvršen u blizini bivšeg sedišta Ministarstva odbrane, u kojem je sada smeštena komanda za bezbednost istočnog dela iračke prestonice.

Snage bezbednosti pucale su na drugu dvojicu bombaša samoubica koji su se peške približavali zgradi, a, prema navodima vojnih zvaničnika, jedan napadač je ubijen, dok je drugi ranjen.

"Primili smo osam tela i 25 povređenih, uglavnom civila koji su se nalazili u obližnjim zgradama oštećenim u eksploziji", rekao je jedan lekar bolnice u koju su prebačene žrtve napada.

Vojna komanda za bezbednost istočnog dela Bagdada, koja se nalazi u centralnoj gradskoj četvrti Bab al-Muadam, bila je 17. avgusta meta samoubilačkog napada u kojem je poginulo 59 ljudi.

Mere bezbednosti u Bagdadu su pojačane proteklih pet dana u isčekivanju novog talasa nasilja posle proglašenja kraja borbene misije američke vojske u Iraku.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Terorizam


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi