emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 593, 07. oktobar 2011.

Pregled

Na kraju septembra u 429 firmi bilo je uslova za pokretanje stečaja zbog neprekidne blokade računa od dve godine, objavila Narodna banka Srbije.

*

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda saopštio da je Srbiji odobren stend-baj aranžman od 1,1 milijardi evra na 18 meseci.

*

Evropska komisija saopštila je da će 12. oktobra objaviti paket o proširenju u kojem će biti izneto mišljenje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

*

Popis stanovništva i domaćinstava u Srbiji počeo je 1.oktobra i traje do 15. oktobra.

*

Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić.

*

Bivši direktor Rudarskog basena “Kolubara” i funkcioner DSS-a Dragan Tomić uhapšen je zbog malverazacija u tom preduzeću. Policija privela još 17 osoba.

*

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izrazio je uverenje da će Evropska komisija 12. oktobra dodeliti Srbiji status kandidata za članstvo u EU, ali da je zbog situacije na severu Kosova malo verovatno da će Srbija dobiti i datum početka pregovora.

*

Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine, svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

*

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije produžilo je rok za podnošenje prijava za zajedničko ulaganje u novu aviokompaniju (NewCo) do 31. oktobra.

*

Od početka godine u kragujevačkoj fabrici Zastava kamioni prodaja vozila je povećana gotovo 40 odsto u odnosu na isti period lane, zahvaljujući podsticajnim merama Vlade Srbije.

*

Može se očekivati da Evropska komisija 12. oktobra utvrdi datum početka pregovora sa Crnom Gorom o prijemu u Evropsku uniju, rekao je generalni direktor Direktorata Evropske komisije za širenje EU Stefano Sanino.

*

Direktorka vladine kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je da je Srbija do sada ispunila 93 odsto zahteva akcionog plana za prilagođavanje zakonske regulative propisima EU.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: