emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 55-56, 15. decembar 2007.

Vesti

Plaza Centers

Kompanija Plaza Centers najavila je da će u naredne dve godine investirati više od 500 miliona dolara u izgradnju tržnih centara i hotela u Srbiji. Plaza Centers deo je izraelske kompanije Elbit Imaging.

*

Hotel Palisad

Zlatiborski hotel Palisad bi posle rekonstrukcije trebalo da dobije status modernog kompleksa sa četiri zvezdice. U proširenje i izgradnju kompleksa Palisada biće uloženo 45 miiona evra, od toga za izgradnju novog objekta 19 miliona evra.

*

Holiday Inn u Beogradu

U Beogradu je nedavno otvoren hotel Holiday Inn, član hotelskog lanca Intercontinental, vredan 25 miliona evra. U planu je izgradnja još jednog hotela u Beogradu, najavili su predstavnici tog hotela.

*

Porr-Werner&Weber

Austrijska firma Porr-Werner&Weber počela je izgradnju regionalne deponije u mestu Gigoš oko 12 kilometara od Jagodine, u koju će investirati 16 miliona evra.

*

Draexlmaier

Nemačka kompanija Draexlmaier koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, otvoriće u 2008. godini fabriku u Zrenjaninu. U fabrici će biti zaposleno hiljadu radnika, a investicija je vredna 10 miliona evra.

*

Gorenje

Slovenačka kompanija Gorenje otvorila je u Staroj Pazovi fabriku bojlera, vrednu devet miliona evra. Iz ove fabrike izvoziće se 65 odsto proizvodnje na tržišta Evropske unije i Rusije.

*

M-Rodić u Inđiji

U Inđiji je otvoren tržni centar M-Rodić, a vrednost investicije je četiri miliona evra. Objekat zauzima površinu od 2.500 kvadrata i zapošljava 60 radnika iz Inđije i okoline.

*

SEAF vlasnik 33% PC Centra

Privatni investicioni fond SEAF postao je vlasnik 33 odsto informatičke kompanije PC Centar iz Beograda. SEAF će u PC Centar investirati dva miliona dolara.

*

Reciklaža e-opreme

U Beogradu je otvorena prva fabrika za reciklažu elektronske i električne opreme na Balkanu. Savremenom tehnologijom umesto mlevenja otpada elementi se dezintegrišu, a kapacitet dezintegratora je reciklaža 1,5 do dve tone otpada za sat .


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: