emg home
RSS

Dačić i Ahmetović: Policijska saradnja izuzetna

15. jun 2010. | 15:06

Izvor: Emg.rs

Policijska saradnja između Bosne i Hercegovine i Srbije je izuzetna, konstatovali su danas na sastanku u Beogradu prvi potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova BiH Sadik Ahmetović.Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "o tome govori i više uspešno izvedenih zajedničkih akcija", a rezultat je i "uspešnih napora država u regionu u oblasti borbe protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala".

Dačić je naglasio da je u toku usaglašavanje odredbi Sporazuma između Srbije i vlade Federacije BiH o saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, nelegalne trgovine narkoticima, psihotropnim supstancama i prekusrsorima, ilegalnih migracija i ostalih krivičnih dela.

"U završnoj fazi je i usaglašavanje odredbi Sporazuma o saradnji MUP-a Republike Srbije i Ministarstva sigurnosti BiH u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa" rekao je Dačić i naglasio da se potpisivanje oba ova Sporazuma očekuje tokom jula meseca ove godine.

Dačić je istakao da snažno podržava nastojanja Bosne i Hercegovine u procesu vizne liberalizacije i drugim aktivnostima, usmerenih na njeno približavanje evropskim integracijama.

Dačić i Ahmetović su na kraju sastanka istakli zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralne policijske saradnje i izrazili uverenje da se u budućnosti može očekivati samo nastavak i intenziviranje razvoja dobrih odnosa dveju policija, navodi se u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Saradnja, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić, Sadik Ahmetović

Institucije: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Ministarstvo sigurnosti BiH


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi