emg home
RSS

Grčka se nada dogovoru EU i Srbije oko rezolucije

03. septembar 2010. | 15:48

Izvor: Beta

Grad: Atina

Grčka se nada da će Evropska unija i Srbija postići kompromis oko teksta rezolucije o Kosovu o kojem će se raspravljati u Generalnoj skupštini UN, rekao je portparol grčkog ministarstva spoljnih poslova Jorgos Delavekuras."Nadamo se da će mišljenje Međunarodnog suda pravde i ova rezolucija o kojoj će se raspravljati u Generalnoj skupštini UN, biti odskočna daska, biti prvi korak u pokretanju političkog procesa koji će nam omogućiti da ceo region približimo Evropi", rekao je Delavekuras stranim novinarima u Atini.

Kako je objavljeno na sajtu grčkog ministarstva spoljnih poslova, Delavekuras je kazao da su u toku "procesi u okviru Evropske unije i kontakti sa Srbijom kako bi se došlo do razumevanja".

"Grčka se nada da će biti moguće postići sporazum između Evropske unije i Srbije i da ćemo moći da idemo na Generalnu skupštinu UN sa tekstom koji će biti rezultat konsenzusa", kazao je Delavekuras.

Ne želeći da prejudicira ishod tog procesa, portparol je ponovio da Grčka želi da tekst rezolucije bude proizvod konsenzusa, "nešto oko čega će se Evropska unija, njenih 27 zemalja članica, i Srbija suštinski složiti".

Delavekuras je kazao da to nije samo nada, već da se "stvari kreću u tom pravcu".

"Taj proces je u toku. Kontakti se održavaju. Počeli su razgovori koji će nadamo se uroditi plodom - imamo pred nama nedelju dana kako bi postigli taj rezultat", dodao je on.

Grčka je jedan od pet zemalja članica EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo, Grčka


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>