emg home
RSS

Dačić i Stajnberg o Kosovu i borbi protiv kriminala

08. april 2010. | 14:57

Izvor: Emg.rs

Potpredsednik vlade Srbije i Ivica Dačić preneo je danas zameniku državnog sekretara SAD DŽejmsu Stajnbergu da Srbija želi dobru saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, Kforom, Unmikom i Euleksom jer je njen cilj da se na Kosovu održi mir i osigura bezbednost svih građana.Kako je saopšteno posle razgovra, Dačić i Stajnberg istakli su zadovoljstvo saradnjom MUP Srbije i bezbednosnih struktura SAD u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i založili se za nastavak takve prakse, navodi se u saopštenju.

Dačić je, kako se dodaje, istakao da Srbija ima dobru saradnju sa zemljama u regionu, što je osnovni preduslov za uspešnu borbu protiv kriminala.

Dačić je američkog zvaničnika obavestio i o političkoj situaciji u Srbiji, naglasivši da je Vlada stabilna i da je želja svih koalicionih partnera da se ona održi do kraja mandata.

Tokom razgovora pomenuto je i učešće pripadnika MUP u mirovnim misijama EU i povećanje broja pripadnika u misiji na Haitiju, a Dačić je zahvalio ambasadi SAD na podršci koju pruža MUP-u Srbije kroz mnogobrojne projekte.

Stajnberg je u Beograd doputovao posle poseta Ljubljani i Sarajevu, a turneju po regionu završava danas razgovorima sa kosovskim zvaničnicima u Prištini.

Američki zvaničnik se u Beogradu susreo i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Evro-integracije, Policija

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić, Fatmir Sejdiu, Ivica Dačić, Skender Hiseni, Džejms Štajnberg, Hašim Tačić


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi