emg home
RSS

Đogović: Da nije bilo MMF-a Srbija bi prošle godine bankrotirala

03. jun 2010. | 13:08

Izvor: Emg.rs

Međunarodni monetarni fond je slamka spasa za države, pa poziv MMF-u govori o neuspehu, izjavio je danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović. „Da MMF nije došao, prošle godine bismo bankrotirali“, istakao je Đogović.

Đogović je kritikovao zahtev Vlade Srbije da zaposlenima u javnom sektoru umesto odmrzavanja plata budu podeljeni bonusi od po 5.000 dinara jer, kako je rekao, činovnici to nisu zaslužili jer nisu efikasniji niti produktivniji da bi bili nagrađeni. „Nemam ništa protiv bonusa penzionerima ali ne i javnoj administraciji“, kazao je on.

Đogović je dodao da nema ekonomskog rezona za isplatu tih bonusa te je odluku Vlade nazvao populističkom i demagoškom, odnosno podilaženjem javnom sektoru zbog izbornih poena.

Đogović ne veruje da će Vlada zaista smanjiti broj činovnika u adminstraciji, kako je obećala MMF-um a od čega zavisi odobrenje četvrte rate novca. „Očekujem da Vlada nastavi da pravi modifikacije. Ne verujem u otpuštanja u obimu u kom bi trebalo“, objasnio je i dodao da u smanjenje broja radnih mesta ne veruje zbog partijske poslušnosti onih koji bi to trebalo da sprovedu, a koji se, kako je kazao, ne usuđuju da krenu u rezove.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi