emg home
RSS

Arhiva vesti

Predstavnici Srbije na tronedeljnom treningu o EU u Belgiji

26. jun 2010. | 12:01

Izvor: Emg.rs

Predstavnici nevladinog sektora, obrazovanih institucija, privrednih komora i medija iz Srbije učestvovaće od ponedeljka, 28. juna, na tronedeljnom treningu o Evropskoj uniji (EU) u Belgiji, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.U okviru programa na prestižnoj školi, Koledžu Evrope u Brižu, biće reči o institucijama sistema, načinu odlučivanja u EU, sektorskoj politici, lobiranju i pregovaranju sa EU. Programom su predviđene posete Evropskoj komisiji i Evropskom parlametnu.

Po povratku u Srbiju, 22 učesnika treninga će, prenoseći stečena znanja i isustva saradnicima i široj javnosti, doprineti boljem razumevanju funkcionisanja EU, informisanju o prednostima članstva u EU i širenju evropskih vrednosti, navodi se u saopštenju.

Trening će se realizovati u okviru programa "Govorite evropski - program profesionalnog razvoja za pristupanje EU", koji su započeli Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije i Britanski savet.

Program će tokom naredne dve godine omogućiti usavršavanje i praksu u zemljama EU za više od 200 državnih službenika, kao i za više od 50 predstavnika civilnog društva, medija, profesionalnih udruženja, akademske, poslovne zajednice i sindikata. 

Projekat vredan 2,5 miliona evra pokrenuo je kabinet potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije, a finansira ga EU. Glavni partner u sprovođenju projekta je Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, a program realizuje Britanski savet.

Programi obuke biće organizovani u saradnji sa Evropskim institutom za državnu upravu iz Mastrihta i Koledžom Evrope iz Briža.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>
  • Tadić i Dodik danas u Užicu i Višegradu

    28. avg 2010.

    Emg.rs