emg home
RSS

Arhiva vesti

Tadić sa austrijskim zvaničnicima o poslovnoj saradnji

29. jun 2010. | 09:11 19:05

Izvor: Beta

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao danas u Beču sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom i predsednikom Privredne komore Austrije Kristofom Lajtlom o ekonomskoj i poslovnoj saradnji dve zemlje, evropskoj perspektivi Srbije i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Austrija je kroz reči njenog premijera još jednom iskazala da je Srbija dobrodošla u EU, kao i da želi ispunjavanje osnovnih uslova kada je reč o procesu evropske integracije Srbije. Austrija nam pruža punu i iskrenu podršku na putu ka EU", rekao je Tadić novinarima posle razgovora s Fajmanom.

Tadić je posle razgovora s predsednikom austrijske Privredne komore rekao da je to bila odlična prilika da se razmotre nove investicije austrijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, razgovorima su prisustvovali i predstavnici svih austrijskih kompanija zainteresovanih za nove investicije u Srbiji, kao i onih koje već godinama rade u njoj i nameravaju da prošire poslovanje.

Srpski predsednik je dodao da su mu predstavnici nekih kompanija preneli i svoje primedbe koje se tiču administrativnih procedura u Srbiji, koje ih ponekad usporavaju, pogotovu sad u uslovima krize, i dodao da će te primedbe preneti predsedniku vlade, koji će u skladu sa svojim nadležnostima reagovati.

"S druge strane, austrijske firme koje su zadovoljne, a većina od 300 kompanija koje posluju u Srbiji su zadovoljne, nema nameru da se povuče iz naše zemlje, u kojoj stabilno posluju", naveo je Tadić.

On je rekao da je austrijskim građevinskim kompanijama zainteresovanim za učešće na tržištu Srbije izložio planove Beograda da 2011. završi koridor prema Mađarskoj, do kraja 2012. koridor prema Bugarskoj, 2013. prema Makedoniji, a 2015. prema Crnoj Gori i BiH. "To znači da ćemo u narednih pet godina biti povezani autoputevima s državama u regionu, što je važno i za Srbiju i za Austriju", poručio je Tadić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Privredna saradnja

Ličnosti: Boris Tadić, Kristof Lajtl, Verner Fajman


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta

Povezani naslovi