emg home
RSS

Kraljevo raskinulo ugovor sa Autotransportom

29. jun 2010. | 16:56

Izvor: Beta

Grad: Kraljevo

Gradsko veće Kraljeva je zbog nepoštovanja obaveza iz ugovora o javnom prevozu danas raskinulo ugovor sa Autotransportom. Radnici tog preduzeća su pre osam dana stupili u generalni štrajk zbog sedam neisplaćenih zarada.

Kako bi se obezbedio minimum gradskog prevoza u Kraljevu, Gradsko veće je formiralo komisiju koja će odmah početi pregovore s novim autoprevoznicima o preuzimanju autobuskih linija koje ne rade od
početka štrajka u Autoptransportu.

Počete su pripreme za raspisivanje tendera za izbor novog autoprevoznika kom će biti trajno povereno održavanje lokalnih linija u Kraljevu.

Prema rečima predsednika Nezavisnog sindikata i predsednika štrajkačkog odbora Autotransporta Nenada Kovačevića, radnici neće odustati od zahteva za isplatu sedam zaostalih zarada, ispunjenja minimalnih obaveza iz socijalnog programa i prespitivanja privatizacije tog autoprevoznog preduzeća.

Autotransport je privatizovan u junu 2007, a 70 odsto kapitala preduzeća kupili su Dragon sa Maršalskih ostrva, ATP iz Kraljeva i Sanos iz Skoplja, koji su bili dužne da investiraju 1,2 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Saobraćaj

Ličnosti: Nenad Kovačević

Institucije: Gradsko veće Kraljeva, Nezavisni sindikat Autotransporta

Kompanije: Dragon, ATP, Sanos


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi