emg home
RSS

Arhiva vesti

Pavlović: Invej nezakonito stekao deo akcija Rubina

29. jun 2010. | 17:09

Izvor: Beta

Sadašnji većinski vlasnik dela akcija fabrike vina i alkoholnih pića Rubin iz Kruševca Predrag Ranković je stekao nezakonito, što je utvrdio Vrhovni sud Srbije, saopštilo Udruženje građana Rubin Kruševac.

"Vrhovni sud je presudio u korist 200 vlasnika akcija Rubina, koji su ih prodali Rankovićevoj kompaniji Invej, čime je osporen protivzakonit način njihove prodaje mimo berze", rekao je na konferenciji za novinare zastupnik tog udruženja Branko Pavlović.

On je dodao da zastupa 800 ljudi koji žele da ponište ugovore o prodaji oko 11 odsto akcija Rubina Inveju, ističući da su trenutno u proceduri tri postupka, u kojima još po 200 optuzenih traži
poništenje prodaje.

Pavlović je rekao da je Ranković vršio pritisak na vlasnike akcija da mu mimo berze kroz nezakonite modele prodaju akcije. Pavlović je kazao da su radnici Rankoviću prodali akcije za 294 evra, što je ispod cene koja je po izlasku na berzu dosegla 900 evra po komadu.

Prema njegovim rečima, Rankoviću se presudom Vrhovnog suda ne osporava većinsko vlasništvo koje je ostvario na tenderskoj prodaji 2005, kad je kupio 70 odsto kapitala od Agencije za privatizaciju.

Potpredsednica Udruženja građana Rubin Ratka Miladinović rekla je da je Ranković vršio svakodnevni psihički pritisak na radnike da prodaju akcije, jer će inače ostati bez ičega. Ona je kazala da su se radnici prisilno i iz straha odlučili na prodaju akcija Rankoviću jer im je prećeno, dodavši da u tom trenutku nisu bili upoznati sa svojim pravima, odnosno s poslovanjem na berzi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Berzansko tržište

Ličnosti: Invej, Branko Pavlović, Predrag Ranković, Ratka Miladinović

Institucije: Vrhovni Sud Srbije, Agencija za privatizaciju, Udruženje građana Rubin

Kompanije: Rubin, Invej


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta

Povezani naslovi