emg home
RSS

Vlada u petak odlučuje o angžmanu Citigroupa

30. jun 2010. | 11:54

Izvor: Emg.rs

Vlada Srbije će na sednici u petak doneti odluku o tome da li će investiciona banka Citigroup početi posao kao privatizacioni savetnik za prodaju državnog udela u Telekomu Srbija, rečeno je za Emg.rs u Ministarstvu finansija.

U direktne pregovore sa Citigroupom Vlada je ušla krajem maja, a ta banka je do polovine juna trebalo da ispravi nepravilnosti u tehničkom delu ponude koju je dostavila na tender za izbor finansijskog savetnika u prodaji Telekoma. Komisija je sredinom maja utvrdila da ponuđač, time što nije potpisao model ugovora, nije postupio u skladu s konkursnom dokumentacijom, zbog čega se ponuda iz formalnih razloga smatra neispravnom.

Komisija za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbija, na čijem čelu je Vuk Đoković, je svoj deo posla u okviru nastavka pregovora s jedinim ponuđačem završila i prosledila mišljenje Vladi, koja će odluku o angažmanu Citigroup doneti u petak.

Na tenderu za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu, a koji je raspisan 12. aprila, kao jedini ponuđač pojavio se Citigroup.

Pravo učešća na tenderu imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice Nezavisnih Država, u iznosu većem od 500 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija

Institucije: Vlada Srbije

Kompanije: CitiGroup, Telekom Srbija


Unesite tekst komentara:

01. jul 2010. 09:33:45

| kalina

0

gde je gospodin Ilic, predsednik komisije za izbor privatzacionog savetnika?

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • File: Rezolucija u UN za Srbiju korak napred ka EU

    16. sep 2010.

    Beta

Povezani naslovi