emg home
RSS

PRESSEK

Iskazi „zemunaca“ otkrivaju pozadinu ubistva Đinđića

05. jul 2010. | 09:04

Izvor: Blic

Iskazi uhapšenih pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića mogu da doprinesu rasvetljavanju političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića, kao i ubistva Slavka Ćuruvije, potvrdio je za „Blic“ Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal i visoku korupciju.

- Tužilaštvo za organizovani kriminal pokušava da rasvetli nepoznate okolnosti ubistva premijera Zorana Đinđića, ubistvo Slavka Ćuruvije, kao i pobunu Jedinice za specijalne operacije i sve aktivnosti zemunskog klana. S tim u vezi, zadovoljan sam informacijama koje smo dobili iz Hrvatske iz razgovora sa Sretkom Kalinićem, kao i onima koje smo dobili od Miloša Simovića. S njim je tek započet razgovor i tužilaštvo će u rasvetljavanju ovih događaja ići korak po korak - kaže za „Blic“ tužilac Miljko Radisavljević.


On nije hteo da govori o detaljima iskaza pripadnika zemunskog klana, ali je istakao da će se u dobijanju informacija od njih tužilaštvo rukovoditi isključivo zakonom i principima profesije.

 


- Ovaj krivični postupak vodim ja i njemu ne doprinose špekulacije u medijima. Radimo u skladu sa zakonom i profesionalnim principima, kao i u svim ostalim slučajevima - napominje tužilac Radisavljević.


Kako „Blic“ saznaje, u sklopu istrage političke pozadine ubistva premijera biće preispitana odluka o odustajanju od krivičnog gonjenja pre svih generala Ace Tomića (62), nekadašnjeg šefa vojne bezbednosti, i Vojislava Šešelja (56), lidera Srpske radikalne stranke kome se sudi u Hagu. Policija je 29. aprila 2003. podnela krivičnu prijavu za ubistvo premijera Đinđića, kojom su bili obuhavaćeni Šešelj i Tomić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
 • Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

  16. sep 2010.

  Emg.rs

 • Danas Memorandum o pravosudnoj saradnji Srbije i Španije

  16. sep 2010.

  Madrid, Beta

 • Stejt department: Viša kazna bila bi prikladnija

  16. sep 2010.

  Vašington, Beta

 • Dinkić zatražio podršku za ubrzanu integraciju u EU

  16. sep 2010.

  Brisel, Beta