emg home
RSS

Đuričin: Vlada da usmeri ekonomiju u dobrom pravcu

05. jul 2010. | 09:13 09:48

Izvor: Tanjug

Vlada Srbije ima priliku da period do sledećih izbora iskoristi da stvori silu inercije koja će obezbediti ekonomiji da ide u dobrom pravcu, kako izbori, a time i izborna obećanja, ne bi ugrozili krhku domaću privredu, izjavio predsednik Saveza ekonomista Srbije Dragan Đuričin.

Srbija u narednom periodu mora povećati nivo privredne aktivnosti, što se može uraditi samo kroz rast investicija, rekao je Đuričin. "Pri tom treba imati u vidu da smo relativno visoko zadužena zemlja i da se te investicije ne mogu finansirati iz kredita, već moramo naći oblike dokapitalizacije i partnerstva javnog i privatnog vlasništva", naveo je on.

On je ocenio da bi investicije trebalo usmeriti u prehrambenu industriju i delove poljoprivrede da bi se iskoristila prednost koju Srbija ima u poljoprivredi.

"Kad je reč o privatnom sektoru, mislim da država ne treba da mu pomaže ni na jedan način, ne treba da ohrabruje njegovo investiciono ponašanje, ono što država treba da pokuša da obezbedi to je maksimalna makroekonomska stabilnost", istakao je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekonomska kriza

Ličnosti: Dragan Đuričin

Institucije: Savez ekonomista Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>