emg home
RSS

Agencija osporila nameru Borova da proda Boreli

05. jul 2010. | 12:55

Izvor: Emg.rs

Agencija za privatizaciju osporila nameru hrvatske kompanije Borovo da proda imovinu društvenog preduzeća Boreli iz Sombora.

U saopštenju Agencije se navodi da bi prodaja Borelija bila u suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji i Uredbom o zaštiti imovine delova preduzeća čije je sedište na teritoriji bivših republika SRFJ.

Tom uredbom je do 30.juna 2010. dat rok preduzećima iz bivših jugoslovenskih republika da podnesu zahtev za sporazumno utvrđenje međusobnog udela u kapitalu preduzeća koja se ne nalaze u Srbiji. U slučaju da bude postignut sporazum, Vlada Srbije na njega daje saglasnost, ali samo ako postoji reciprocitet u primeni Sporazuma o sukcesiji.

Ako nema sporazuma o utvrđenju udela kapitala u preduzećima čiji su osnivači na teritoriji SFRJ, kao u slučaju Borelija, strukturu vlasničkog kapitala utvrđuje Agencija za privatizaciju na osnovu vrednosti unete imovine i procene sadašnje vrednosti kapitala.

Borovo iz Vukovara je 15. juna objavilo poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina te kompanije na području Srbije. Na prodaju su ponuđeni somborska fabrika Boreli, po početnoj ceni od 3,5 miliona evra, i 86 prodavnica u Srbiji, po početnoj ceni od 10,9 miliona evra.

Do sada je "Borovo" prodalo 12 lokala u Srbiji, ali su pokrenuti sudski postupci za poništenje kupoprodajnih ugovora.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Privatizacija, Sukcesija

Institucije: Agencija za privatizaciju, Vlada Srbije

Kompanije: Boreli, Borovo


Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi