emg home
RSS

Sutra protest poljoprivrednika

05. jul 2010. | 14:47

Izvor: Emg.rs

Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će njeni članovi širom zemlje sutra početi proteste sa brojnim zahtevima među kojima je najhitniji da otkupna cena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram.Bogdan Šuljmanac, predsednik pomenute Asocijacije rekao je na konferenciji za novinare da poljoprivrednici zahtevaju hitnu obustavu uvoza svinjskog mesa i mleka koji ugrožava domaće proizvođače, uvid u dugoročniji plan u poljoprivredi, kao i suzbijanje monopola u svim poljoprivrednim granama.

Poljoprivrednici, prema njegovim rečima, zahtevaju, da se reše problemi u otkupu poljoprivrednih proizvoda, da se za 100 kg sojinog zrna dobije 100 kg sojine sačme, regresiranu naftu na pumpama.

Članovi Asocijacije su zahtevali i da se isplate neisplaćena podsticajna sredstva svima koji su podigli zasade, a nisu isplaćene zbog donošenja uredbi na uredbe i uslovljavanjem poljoprivrednog osiguranja kod Fonda PIO.

Predstavnici ove grupacije traže i da se smanji papirologija koja je potrebna za dobijanje subvencija, kao i da se donesu nove uredbe o podsticajnim sredstvima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi