emg home
RSS

Dinkić: Birokratija koči rast zaposlenosti

15. jul 2010. | 13:39

Izvor: Emg.rs

Grad: Pančevo

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kazao je danas da smanjenje broja radnih mesta u državnoj upravi, dogovoreno s MMF-om, koči rast zaposlenosti.

“Birokratija koči razvoj, ali kad je reč o radnika u proizvodnji i ineženjerima, oni su dobrodošli jer želimo da uposlimo što više njih”, rekao je Dinkić u Pančevu, posle potpisivanja sporazuma o dugoročnoj saradnji NIS-a i Petrohemije.

“Nezaposlenost je trenutno najveći problem u Srbiji i samo novim investicijama ćemo taj problem preokrenuti”, izjavio je Dinkić.

On je kazao da ima investicija u nove kapacitete, kao što su elektronska i auto-industrija, što će postepeno dati efekat na zaposlenost, a plan je da se posveti pažnja kapacitetima koji trenutno nisu dovoljno uposleni.

On je dodao da je hemijska industrija vrlo perspektivna jer su cene tih proizvoda na svetskom tržištu dobre. Kao primer, on je naveo investicije u Petrohemiju, koje će povući i veću proizvodnju u fabrici kaučuka u Elemiru i hemijskoj industriji Hipol u Odžacima, time i veću zaposlenost.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zapošljavanje

Ličnosti: Mlađan Dinkić

Kompanije: Petrohemija, NIS


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Dragin očekuje rekordan rod kukuruza (VIDEO)

    16. sep 2010.

    Čurug, Beta

Povezani naslovi