emg home
RSS

Krkobabić: Penzionerima pomoć u septembru

16. jul 2010. | 09:07

Izvor: "Večernje novosti"

Vicepremijer Jovan Krkobabić izjavio da će jednokratna novčana pomoć penzionerima, najmanje 5.000 dinara, biti dodeljena u septembru.

Krkobabić je rekao da će pomoć biti dodeljivana preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a broj primalaca pomoći zavisi od količine obezbeđenog novca. Fond PIO će, kako je naveo, pripremiti evidenciju o broju penzionera i visini penzije, što će omogućiti dodelu pomoći onima penzionerima kojima je najpotrebnija.

"Zavisno od toga da li će biti obezbeđena dodatna sredstva za ove namene, najsiromašniji penzioneri, prema evidenciji penzionerskih organizacija širom Srbije, mogli bi da dobiju i nešto više od 5.000 dinara", rekao je Krkobabić.

Krkobabić je pripremio predlog za penzionerski bonus, a odluka će biti usvojena na jednoj od narednih sednica Vlade, pišu u Večernje novosti.

Penzioneri poljoprivrednog osiguranja, posle rebalansa budžeta za 2010, dobiće približno po 14.000 dinara. Tako će oko polovine svih penzionera u Srbiji primiti jednokratnu pomoć, rekao je Krkobabić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Penzije

Ličnosti: Jovan Krkobabić


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi