emg home
RSS

Berluskoni želi razgovore s FIAT-om

24. jul 2010. | 08:24

Izvor: Tanjug

Grad: Rim

Premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio da FIAT može da proizvodi automobile tamo gde smatra da mu to odgovara, ali da Vlada želi da u razgovorima razmotri njegovu najavu da će novi model automobila proizvoditi u Srbiji umesto u Italiji.

"U slobodnoj ekonomiji i slobodnoj zemlji neka industrijska grupacija je slobodna da smesti proizvodnju gde god smatra da joj odgovara", rekao je Berluskoni na konferenciji za novinare posle sastanka s predsednikom Rusije Dmitrijem Medvedevim. "Nadam se, međutim, da se to ne događa na štetu Italije ili radnika FIAT-a", dodao je on.

Italijanski ministar za rad Mauricio Sakoni je izjavio da želi sastanak s rukovodiocima FIAT-a radi razgovora o tim planovima i pozvao FIAT da izbegava nepotrebne konflikte.

Neki drugi zvaničnici okrivili su FIAT da izvlači korist iz Vladinih podsticaja za uvođenje čistije tehnologije kako bi savladao krizu i zatim preneo radna mesta van zemlje.

FIAT je nešto ranije potvrdio da nastavlja rad na planovima za investiranje 700 miliona evra u prenošenje proizvodnje modela Panda sledeće generacije iz Poljske u jedan pogon blizu Napulja, uprkos neslaganju jednog od sindikata. Ta borba oko pogona kod Napulja je, međutim, utrla put odluci o premeštanju proizvodnje u Srbiju, ukazali su analitičari.

Izvršni direktor FIAT-a Serđo Markione je ove sedmice izjavio da planovi FIAT-a uključuju investicije od milijardu evra, a da će dva nova modela automobila biti proizvođena u Fijat automobili Srbija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Šefovi diplomatija EU danas o svetskoj politici i proširenju

    16. sep 2010.

    Brisel, Beta