emg home
RSS

U Vojvodini 25 odsto manje međunacionalnih incidenata

24. avgust 2010. | 15:22

Izvor: Emg.rs

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazili su danas zadovoljstvo zbog smanjenja broja međunacionalnih incidenata u Vojvodini za 25 odsto, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).Dašić i Egereši su na sastanku u Beogradu istakli da je broj međunacionalnih incidenata u Vojvodini značajno smanjen i da je "zajednički interes" da svi građani u Srbiji žive bezbedno kao ravnopravni građani.

"Na osnovu Izveštaja o stanju bezbednosti u Vojvodini za period od januara do juna 2010. godine, broj svih oblika incidenata zasnovanih na nacionalnoj netrpeljivosti smanjen je za 25 odsto u poređenju sa prošlom godinom", rekao je Dačić.

Egereši je istakao da je tom pozitivnom trendu značajno doprinela efikasna i uspešna saradnja, kao i programi i akcije koje zajednički sprovode Skupština Vojvodine i MUP.

Dačić je naglasio da je policija veoma zainteresovana za to da se pripadnici svih nacionalnih zajednica u što većem broju prijavljuju za obuku i rad u MUP-u, te da će biti nastavljeni uspešni programi učenja jezika sredine za policajce koji rade u mešovitim sredinama.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Ličnosti: Ivica Dačić, Šandor Egereši


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi