emg home
RSS

Milijarda evra za izgradnju autoputa Morina - Merdare

24. avgust 2010. | 17:19

Izvor: Tanjug

Grad: Priština

Izgradnja autoputa Morina - Merdare kroz Kosovo će vladu u Prištini koštati oko milijardu evra, a radovi će trajati do kraja 2015. godine, navodi se u izveštaju kosovskog ministarstva ekonomije pripremljenom za Evropsku komisiju.U dokumentu, čije delove prenose kosovski mediji, navode se konkretne brojke vezane za izgradnju autoputa od granice sa Albanijom do administrativne linije sa Srbijom.

U slučaju da se tokom izvođenja radova pojavi potreba za izvođenjem dopunskih, onda će izgradnja auto puta kroz Kosovo dostići cenu troškova koje je imala Albanija, ili tačnije oko 1,4 milijardi evra.

U izveštaju koji je Priština pripremila za Evropsku komisiju navedeno je da će put koštati oko 884 miliona evra, dok će još 90 miliona biti potrošeno na eksproprijaciju.

Cenu izgradnje će povećati i angažovanje međunarodne kompanije za nadzor radova na autoputu, za šta će tender koštati oko 10 miliona evra.

Prilikom objavljivanja tendera za izgradnju autoputa navedena je predračunska cena od 659 miliona evra a nakon izbora izvođača radova je objavljeno da će cena biti oko 700 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi