emg home
RSS

Arhiva vesti

Pošta spremna za prodaju akcija NIS-a

26. avgust 2010. | 14:21

Izvor: Emg.rs

Pošte Srbije spremno čekaju građane koji će već 30. avgusta, prvog dana trgovanja akcijama NIS-a na berzi poželeti da prodaju svojih pet deonica. Ipak, direktor Pošta Srbija Goran Ćirić ne očekuje gužvu kao na prijavljivanju za ove hartije kada je dnevno u redovima pošta prolazilo oko 130.000 građana.Ćirić je danas izjavio da će biti puno izazova i problema, ali da su Pošte Srbije u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, Centralnim registrom za hartije od vrednosti i Beogradskom berzom razgovarali o svim mogućim scenarijima.

„Postoji plan B, postoji puno planova B u različitim okolnostima i sa mogućim različitim zastojima u tom lancu četiri ili pet karika. U zavisnosti od toga mogući scenariji šta će se dešavati na svakom šalteru su brojni. Sigurno će biti puno specifičnih slučajeva“, rekao je Ćirić novinarima.

On je, na konferenciji na kojoj je Zavod za udžbenike podelio besplatne knjige za školu za jedanaestoro dece poštara Radoslava Stanisavljevića, dodao da Pošte Srbije rade na testiranju i uspostavljanju telekomunikacionog sistema koji u ovom trenutku dostiže mogućih 100.000 transakcija dnevno.

Prema rečima Ćirića, šalteri za prodaju akcija biće odvojeni i vidno obeleženi, radnici su obučeni za taj posao, a završen je i informacini sistem koji je dovoljno pojednostavljen i korisnički orijentisan kako bi zahtevi građana bili obrađeni na najefikasniji i najkraći način.

Ćirić je podsetio da je radnicima na šalterima zabranjeno bilo kakvo sugerisanje cene koju bi građani mogli ponuditi za akcije, jer Pošta ili bilo ko u Pošti ne može na sebe da preuzme odgovornost eventualne loše procene.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Akcije

Ličnosti: Goran Ćirić

Kompanije: Pošte Srbije, NIS


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dinkić: Plate i penzije će biti odmrznute od 1. januara 2011. (VIDEO)

    30. avg 2010.

    Tanjug

Povezani naslovi