emg home
RSS

Arhiva vesti

Grah automotive zapošljava 400 radnika (VIDEO)

27. avgust 2010. | 14:54

Izvor: Emg.rs

Slovenačka firma za proizvodnju automobilske elektroopreme "Grah automotive" najavila je danas da će u naredne tri godine u novoj proizvodnoj hali u Batočini zaposliti 400 radnika.Ministar ekonomije Mlađan Dinkić, koji je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem posetio tu fabriku, uručio je danas prve ugovore o radu za novih 14 radnika, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Nova proizvodna hala kompanije "Grah automotive" biće površine od 4.500 metara kvadratnih i vrednosti 11,2 miliona evra, a kraj radova na izgradnji očekuje se sredinom oktobra, navodi se u sapštenju.

Dinkić je rekao da će dolaskom novih investitora i otvaranjem novih radnih mesta biti zastavljen trend iseljavanja mladih iz Šumadije.

     Kompanija "Grah automotive" u Batočini već zapošljava 170 radnika, poseduje proizvodnu halu površine 2.500 kvadratnih metara, vrednu tri miliona evra i proizvodi kablovske setove za retrovizore, ogledala i unutrašnja svetla za automobile po najsavremenijoj tehnologiji.

Proizvodi ove kompanije najvećim delom se izvoze u države EU.

Cvetković naveo je da je "Grah automotive" primer uspešne grinfild investicije koja ima profitabilnu proizvodnju, redovno isplaćuje zarade i obaveze državi.

     


Prema rečima Dinkića, "Grah automotive" ima ugovorenu proizvodnju do 2014. godine, što je vrlo važno zbog radnika koji će imati siguran u posao u narednim godinama.

"Odlučili smo da pomognemo ovu kompaniju podsticajima od 4.000 evra po svakom novouposlenom radniku, a pomoći ćemo i opštini Batočina. Do kraja ove godine iz NIP-a biće izdvojeno 30 miliona dinara za dovođenje gasovodne mreže do ove opštine", izjavio je Dinkić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Auto industrija

Ličnosti: Mirko Cvetković, Mlađan Dinkić

Kompanije: Grah automotive


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>