emg home
RSS

Dinkić: Samo stimulisanje potrošnje od pomoći

19. jul 2010. | 10:22

Izvor: Blic

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić ocenio da samo stimulisanje potrošnje može pomoći Srbiji u ovom trenutku.

Dinkić se saglasio i s premijerovom ocenom da je nezaposlenost ključan problem Srbije. "Osnovni problem naše države u ovom trenutku nije inflacija, niti je to budžetski deficit, ni kurs, već nezaposlenost", rekao je Dinkić za Blic, ali je plan za smanjenje nezaposlenosti bazirao na povećanju potrošnje.

Za veću zaposlenost, naveo je Dinkić, ključno je podsticanje građevinske industrije. "Privatni sektor nema novca da ulaže u građevinarstvo, nema ko drugi da pokrene tražnju sem države. Važnije je da se građanima omogući da rade, pa makar država imala kratkoročno veći budžetski deficit", rekao je Dinkić.

Na pitanje da li je ministarka finansija Diana Dragutinović saglasna s takvim stavom, on je odgovorio da su to dileme koje imaju mnoge zemlje, ali i ekonomisti. "Ponekad imamo različito mišljenje, debatujemo, što je i normalno, ali na kraju Vlada ima jedinstvenu ekonomsku politiku. Sve što smo do sada preduzeli, subvencionisani krediti privredi i građanima, pomogli su da se kriza u Srbiji ublaži. Najbolje rešenje je da još više podstaknemo javnu investicionu potrošnju, ali izbalansiranu", naglasio je Dinkić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi