emg home
RSS

Situacija mirna u Kosovskoj Mitrovici, most na Ibru otvoren

12. septembar 2010. | 11:47

Izvor: Beta

Grad: Kosovska Mitrovica

Situacija u Kosovskoj Mitrovici jutros je mirna posle sukoba Srba i Albanaca koji su sinoć izbili posle poraza srpske košarkaške reprezentacije od Turske u polufinalu Svetskog prvenstva u Istanbulu.Glavni most na Ibru, koji razdvaja Kosovsku Mitrovicu na severni srpski i južni albanski deo i na kom su se sinoć sukobili Srbi i Albanci, otvoren je za saobraćaj, a u blizini mosta, na važnijim raskrsnicama i multietničkim naseljima na severu grada pojačano je prisustvo policije i Kfora.

U tim sukobima povređeno je petoro ljudi od kojih je na ortopediji kosovsko-mitrovačke bolnice zadržan Miloš Radovanović (21), koji je iz vatrenog oružja pogođen u levu nadlakticu.

"On se sada oseća dobro, a ostala četiri pacijenta su puštena na kućno lečenje", rekao je doktor Dragiša Milović.

Sukobi Albanaca i Srba dogodili su se odmah po završetku polufinalne utakmice svetskog prvenstva u Istanbulu, kad je velika grupa Albanaca sa zastavom Turske prešla most na Ibru da slavi pobedu Turaka i da provocira Srbe koji su u obližnjim kafićima pratili tu utakmicu.

Došlo je do obostranog kamenovanja i ubrzo se sa obe strane mosta okupilo više sotitna građana severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice.

Intervenisala je policija Euleksa, ispaljivane su šok bombe i suzavac u velikim količinama, a do kasno u noć čuli su se rafali iz oba dela grada.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Nasilje

Lokacija: Kosovo

Institucije: Euleks


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Radnici čačanske čipsare od sutra u štrajku upozorenja

    14. sep 2010.

    Čačak, Beta