emg home
RSS

Goša iz Žabara zapošljava 55 novih radnika (VIDEO)

20. septembar 2010. | 14:51

Izvor: Emg.rs

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i Fabrika specijalne opreme "Goša" iz Žabara potpisali su danas ugovor o proširenju i modernizacije proizvodnje i otvaranju 55 novih radnih mesta u tom preduzeću.Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ukupna vrednost projekta je oko 700.000 evra, a Ministarstvo ekonomije je obezbedilo podsticaje od 6.000 evra po svakom novozaposlenom radniku, odnosno ukupno 330.000 evra.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je nakon potpisivanja ugovora da je država odlučila da podrži taj projekat, jer želi da, kroz modernizaciju fabrika, što više mladih ostane da živi i radi u mestima u kojima su rođeni.

Dinkić je kazao i da je sa rukovodstvom "Goše" dogovoreno da pomognu da se u Žabarima osim košarkaškog izgrade i dva teniska terena.

     Fabrika specijalne opreme "Goša" proizvodi komponente za autobeton miksere za nemačku firmu Schwing Stetter i sa tom kompanijom u ovoj i naredne dve godine ima ugovorene poslove u vrednosti od oko 20 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Mešalice autobeton miksera proizvedene u "Goši" isporučivaće se u Ameriku, Indiju, Brazil, Nemačku kao i u zemlje sa kojima Srbija ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini.

Fabrika "Goša" iz Žabara od privatizacije 2004. godine povećala je broj zaposlenih sa 35 na 167, a nakon realizacije planirane investicije imaće 222 radnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zapošljavanje

Ličnosti: Mlađan Dinkić

Kompanije: Goša


Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi