emg home
RSS

Veljović: Država da poboljša status policajaca

12. oktobar 2010. | 09:06

Izvor: B92

Direktor policije Milorad Veljović izjavio da država mora da shvati kakva je uloga policije u društvu i da učini dodatne napore da poboljša materijalni status njenih pripadnika i obezbedi adekvatnu opremu.

Veljović je sinoć za B92 rekao da je MUP tokom nedeljenih nereda u Beogradu obavio težak zadatak, da je on ponosan na postupanje policajaca tokom sukoba i dodao da mora da se shvati da je policija, uz vojsku, jedan od stubova države.

"Policija nije u rukama nijedne partije ni organizacije, policija je narodna i radi u interesu građana", rekao je Veljović.

Veljović je najavio da će policija nastaviti da privodi osobe za koje se smatra da imaju veze s nasiljem na ulicama Beograda.

Veljović je dodao da su napadi na policiju bili organizovani i promišljeni i da je iznenađen stepenom agresije mladih koji su učestvovali u sukobu, zbog čega je pozvao nadležne da pokušaju da utvrde šta je razlog takvog njihovog ponašanja.

Direktor policije je rekao da policija nije primenjivala neke drastičnije metode protiv učesnika nereda jer se radilo o mladićima od kojih je većina maloletna. "Stvar je procene da li prema deci od 15 do 18 godina treba primenjivati najoštrije mere", rekao je Veljović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Hronika, Društvo

Ličnosti: Milorad Veljović

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

29. novembar - 05. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi