emg home
RSS

Oštra polemika o Paradi ponosa i nasilju u Beogradu

12. oktobar 2010. | 11:56 12:03

Izvor: Beta

Početak rada Skupštine Srbije danas je obeležila burna polemika poslanika o Paradi ponosa i neredima koji su se u nedelju dogodili u Beogradu.U okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je od premijera Mirka Cvetkovića odgovor da li su tačni navodi da je Parada ponosa održana i pored procene bezbednosne službe da može doći do nereda i krvoprolića i ponovo optužila vlast da je odgovorna za nerede u Beogradu.

Liberalno demokratska partija (LDP) je, međutim, zatražila da premijer saopšti ko su organizatori nereda i rušenja Beograda u nedelju i ocenili da je Parada ponosa bila samo povodom "za nešto drugo - političko nasilje".

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije (NS) Miroslav Markićević rekao je da državni vrh odlučio da se Parada ponosa održi bez obzira na procenu bezbednosne službe "da može da se desi ono što se desilo".

Raspravu je obeležilo i kažnjavanje većine poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) koji su odbili da sa klupa sklone transparente "Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja".

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović ponovo je upozorio da je zdravlje lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja ozbiljno ugroženo i ocenio da država ne čini ništa da spreči "još jedno ubistvo u Haškom tribunalu".

Nakon toga, usledila je serija javljanja poslanika LDP, SRS, NS u koju se uključio i poslanik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, a koja je prerasla u polemiku o 5. oktobru 2000. i nasilju u Beogradu u nedelju.

   

Počelo razmatranje amandmana na vazdušni saobraćaj


Skupština Srbije počela je oko 12 sati raspravi o amandmanima na Predlog zakona o vazdušnom saobraćaju koji predviđa nove standarde bezbednosti i obezbeđenja putnika.

Na taj vladin predlog zakona podneto je više od 250 amandmana, a Vlada Srbije predložila je 41 amandman.

Predlog zakona predviđa primenu novih standarda bezbednosti i obezbeđivanja života putnika jer je, kako je ranije objasnio predlagač, postojeći zakon iz 1998. godine "zastareo i ograničava razvoj vazdušnog saobraćaja".

Predlog zakona o vazdušnom saobraćaju propisuje pravila koja se odnose na aerodrome i aerodromske usluge, zaštitu od buke i emisije izduvnih gasova, kao i oštrije kazne za one koji te odredbe ne poštuju.

Skupština treba da razmotri i amandmane na Predlog zakona o plovidbi i lukama u unutrašnjem saobraćaju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Skupština, Avio saobraćaj, Hronika, Policija

Institucije: DSS, LDP, SRS, Skupština Srbije

Kompanije: DSS, SRS

Događaji: Parada ponosa


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>